Contingency theory approach for effective community policing


KÜÇÜKUYSAL B.

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi, cilt.0, sa.23, ss.259-268, 2011 (Hakemli Dergi) identifier

  • Yayın Türü: Makale / Derleme
  • Cilt numarası: 0 Sayı: 23
  • Basım Tarihi: 2011
  • Dergi Adı: Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
  • Derginin Tarandığı İndeksler: TR DİZİN (ULAKBİM)
  • Sayfa Sayıları: ss.259-268
  • Polis Akademisi Adresli: Hayır

Özet

Son yıllarda polis teşkilatları, güç kullanma odaklı organizasyonlardan hizmet odaklı organizasyonlara dönüşmüşlerdir. Toplum destekli polislik, kanun uygulayıcı otoriteler arasında belki de en popüler ve en çok talep edilen bir polislik metodu olup son yıllarda bir çok ülke tarafından hayata geçirilmiştir. Ancak, toplum destekli polislik uygulamaları çoğunlukla bir takım sorunları da beraberinde getirmiştir. Bu çalışma, yaşanan sorunların çözümü için toplum destekli polisliği sadece polisiye bir konu olarak görmek yerine “kamu politası” yaklaşımının esas alınması gerektiğini ortaya koymakta ve “Olumsallık Teorisi” perspektifinden yola çıkarak etkili bir toplum desteklei polislik için ihtiyaç duyulan bir kamu politikasının temel taşlarını tanımlayı hedeflemektedir.
The last few decades have shifted police from a force to a service oriented organization. Community policing is perhaps the most popular and the most demanded policing method among the law enforcement authorities, and has been implemented by many countries in recent years. However, implementation of community policing programs have always been problematic. This study is a modest attempt to demonstrate that this problem requires a public policy approach, rather than seeing it only a criminal justice issue. Using a contingency theory approach, this paper identifies the central premises of a public policy for an effective community policing program.